Kdo smo tekači Vipavske doline


V športnem društvu smo organizirani z namenom rekreativnega udejstvovanja in druženja. Želimo omogočiti čim več kvalitetnega in zdravega gibanja na svežem zraku za vse odrasle, kar nam skozi celo leto omogočajo ugodne klimatske razmere na našem območju. Štejemo preko 80 članov, vsako leto pridobimo nove člane, kar potrjuje, da smo aktivni in se tekači v naši družbi dobro počutijo,  ne glede na to, ali so to popolni začetniki, ali pa ultramaratonci.

Naš začetek gre v leto 2011, ko se je formirala skupina 9 deklet, leto kasneje so se skupinici pridružili še štirje tekači. Društvo se je formalno ustanovilo junija 2012, od tedaj dalje pa se število članov vsako leto povečuje.

Vrsto let neprekinjeno skozi celo leto izvajamo tekaške treninge na prostem ob vsakem vremenu ter od oktobra do marca vadbo v dvorani za moč in vzdržljivost. Treninge vodijo izkušeni trenerji ob torkih in četrtkih popoldan. Vsi treningi so za člane našega društva brezplačni, organizirani so v treh skupinah glede na pripravljenost posameznikov.

Naše društvo že vrsto let vodi priprave na Majski tek, zaupane so nam bile tudi priprave na Pospeši ritem in Triglav tek. Za zaključek tekaške sezone pa društvo organizira tekaško prireditev pod imenom 100 ob Mrzli reki, na kateri se preizkusijo tako ultramaratonci, ki pretečejo razdalje na 50, 75 in 100 kilometrov, kot tudi rekreativni tekači na 10 do 20 km razdalje.